Νικηφόρο ήταν το πρώτο παιγνίδι του 2018 για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Το τριφύλλι πήρε τη νίκη με 0-3 σε βάρος της Αλκής στο στάδιο Αμμόχωστος. Τα γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σημείωσαν οι Νταρμπισάιρ (16’), Καντέ (41’) και Λόπες (74’)

 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπηκε ορεξάτη στο παιγνίδι δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ από νωρίς. Στο 7’, βρήκε διπλή ευκαιρία. Λανθασμένη εκτίμηση από τον Ιτούα, πήρε ο Ντάρμπισάιαρ, έδωσε στον Χριστοφή το σουτ του οποίου σταμάτησε στα πόδια του Ντιακιτέ και στην επαναφορά το καλό σουτ του Μαργκάσα έφυγε λίγο έξω. Στο 12’ η ΑΛΚΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Βγήκε η μπαλιά από δεξιά και ο Φραγκέσκου από κοντά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 16’ η ΟΜΟΝΟΙΑ άνοιξε το σκορ όταν από μπαλιά του Αντόνια και κεφαλιά-πάσα του Χριστοφή, ο Νταρμπισάιρ άνοιξε το σκορ. Στο 19΄ σουτ του Αντόνια από καλό σημείο, με διπλή προσπάθεια απέκρουσε ο Στρατηλάτης. Στο 28’ καλό σουτ του Ανόνια, απέκρουσε ασταθώς ο Στρατηλάτης, ενώ ο επερχόμενος Τζαίλσον έστειλε την μπάλα έξω. Ο Ντουβεντρού βρήκε ωραία τον Σεμέδο ο οποίος πέρασε και τον Χριστοδούλου αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα εκατοστά έξω δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Ομόνοιας. Στο 41’ ο Καντέ με ωραίο σουτ από τα 30 μέτρα, έκανε το 2-0.

 

Στο 55΄ χαμένη ευκαιρία για την Αλκή. Φάουλ του Τικρουζιά, κεφαλιά του Φαμπρίτσιο στο δοκάρι και στην επαναφορά μπροστά σε κενή εστία ο Ντιακιτέ αστόχησε. Στο 56’ καλό σουτ του Χριστοφή, απέκρουσε ο Στρατηλάτης.

Στο 57’ ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας Χριστοδούλου ανατρέπει εκτός περιοχής τον Ντουβεντρού και αντικρύζει την κόκκινη κάρτα.Ο Μιχαίλοφ μπήκε στο παιχνίδι στην θέση του Αντόνια. Στο 74’ ο Χριστοφή έδωσε έτοιμο γκολ στον Λόπες ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Στο 78’ κεφαλιά του Φαμπρίτσιο, σε ετοιμότητα ο Μιχαίλοφ απέκρουσε την μπάλα.

 

ΑΛΚΗ (Σ.Δαμιανού): Στρατηλάτης, Ψύχας (75΄ Λοιζίδης), Φραγκέσκου, Ιτούα, Ντιακιτέ, Ντουβεντρού (83΄ Βασίλεφ), Ενγκομό, Ανδρέου (46΄ Μπιλάλ), Σεμέδο, Τιγκρουτζιά, Φαμπρίτσιο

 

OMONOIA (Ι.Πέτεφ): Χριστοδούλου, Τζαίλσον, Καντέ, Γουίλιαμ, Κατελάρης, Μαργκάσα, Σοάρες, Λόπες (80΄ Μαδούρο), Χριστοφή, Αντόνια (59΄ Μιχαίλοφ), Νταρμπισάιαρ (90΄ Δημητρίου)