09-05-2017

Στο ραδιόφωνο του Άστρα μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Αντώνης Τζιωνής. Πιο κάτω, τα κύρια σημεία της παρέμβασής του:

– «Αναμφίβολα η εικόνα που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο τις τελευταίες αγωνιστικές, δεν τιμά το ιστορικό βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ούτε το εκτόπισμα του κόσμου της. Είναι μια εικόνα που πληγώνει, μια εικόνα που απογοητεύει και δεν ικανοποιεί κανένα. Το αναγνωρίζουμε, το διαπιστώνουμε και εμείς όπως όλος ο φίλαθλος κόσμος.

– «Ανεξάρτητα από την τελική κατάληξη του πρωταθλήματος, η βαθμολογική συγκομιδή, η βαθμολογική θέση, το αρνητικό ρεκόρ στην άμυνα, σίγουρα δεν έχουν καμιά σχέση με την ΟΜΟΝΟΙΑ που ξέρουμε και την ΟΜΟΝΟΙΑ που θέλουμε»

– «Δεν κρυβόμαστε. Αναλαμβάνουμε, ως Διοικητικό Συμβούλιο την ευθύνη που μας αναλογεί. Σίγουρα έγιναν λάθη: Τόσο στο ξεκίνημα, όσο και κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μπορεί η ομάδα φέτος να ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές και καινοτομίες, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελεί συγχωροχάρτι, ούτε εύκολη δικαιολογία. Το υπογραμμίζω, ότι την ευθύνη που μας αναλογεί την αναλαμβάνουμε. Υπόλογος για τα τεκταινόμενα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι πάντοτε το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο».

– «Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με έναν διαφορετικό, νέο τρόπο λειτουργίας. Έναν τρόπο που ζητούσε για χρόνια η πλειοψηφία των φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αναφέρομαι στο μοντέλο του Τεχνικού Διευθυντή. Χωρίς να ισοπεδώνω τη δουλειά που έγινε, στην πορεία δεν μας βγήκε. Τον Φεβρουάριο έγινε η αλλαγή για να βοηθήσουμε την ομάδα, χωρίς όμως να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και γι’ αυτό σε καμία περίπτωση δεν επιρρίπτουμε την ευθύνη στους Άκη Ιωακείμ και Γέσπερ Φρεντμπεργκ που κλήθηκαν να μας βοηθήσουν σε μια πολύ δύσκολη ώρα, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Παράλληλα, προχωρήσαμε με κινήσεις για την επόμενη χρονιά, με την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου».

– «Αναλαμβάνοντας αυτή την ευθύνη, έχουμε υποχρέωση να μην εγκαταλείψουμε το πλοίο. Υπάρχει αποφασιστικότητα για μια ισχυρή ΟΜΟΝΟΙΑ. Κάνουμε την αυτοκριτική μας και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα: Με επαγγελματισμό και σωστό προγραμματισμό, με ένα άρτια καταρτισμένο τεχνικό επιτελείο και με επιστημονική υποστήριξη της ομάδας. Και με ένα ροστερ που θα αντιλαμβάνεται που βρίσκεται και θα διψά για επιτυχίες».

– «Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μεγάλη ομάδα και θα επιστρέψει. Το οφείλει στον κόσμο της, το οφείλει στην ιστορία της. Αξίζει να είμαστε όλοι κοντά και να στηρίξουμε τη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Ξέρουμε ότι λόγω των παρατεταμένων αποτυχιών μπορεί να έχασαν οι λέξεις το νόημά τους, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε την επόμενη μέρα. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να προχωρήσουμε. Όπως είπα, δεν έχουμε διάθεση να κρυφτούμε. Με την πρώτη ευκαιρία θα μιλήσουμε με τον κόσμο μας και τα οργανωμένα σύνολα. Από την αρχή της χρονιάς επενδύουμε πολλά στην επικοινωνία με αυτόν. Τον θέλουμε συμμέτοχο στις προσπάθειές μας και μόνο μαζί του μπορούμε να προχωρήσουμε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χωρίς τον κόσμο της δεν είναι τίποτα. Μαζί πρέπει να δουλέψουμε για γυρίσουμε τον τροχό. Και θα τον γυρίσουμε. Διψούμε για επιτυχίες και θέλουμε ξανά να επιστρέψει η ΟΜΟΝΟΙΑ εκεί που ανήκει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι για τριτο-τεταρτο-πέμπτες θέσεις. Είναι γεννημένη για να πρωταγωνιστεί».