Τα κύρια σημεία των σημερινών ραδιοφωνικών δηλώσεων του Εκπροσώπου Τύπου της ομάδας, Ανδρέα Δημητρίου:

Παιχνίδι με Νέα Σαλαμίνα: Δείξαμε με την αγωνιστική μας παρουσία και τον χαρακτήρα που βγάλαμε στο γήπεδο, πόσο θέλαμε τη νίκη. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα, κόντρα στη ροή του αγώνα, βρέθηκε πίσω στο σκορ και ότι σπουδαίες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο δεν γίνονταν γκολ, διατηρήσαμε την ηρεμία και το καθαρό μας μυαλό, κυριαρχήσαμε στο γήπεδο, είχαμε πολύ καλό ρυθμό και στο τέλος δικαιωθήκαμε με το 1-3. Μας άφησε αρκετά θετικά το χθεσινό παιχνίδι, όπως τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, την ανατροπή στο σκορ, το εκτός έδρας τρίποντο μετά από αρκετό καιρό, την καλή αμυντική λειτουργία και τη θετική παρουσία από αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ήταν μια νίκη σημαντική, την οποία χάρηκε ο κόσμος μας. Απ’ εκεί και πέρα συνεχίζουμε σοβαρά και προσγειωμένα. Όπως είπε και ο προπονητής χθες, σκύβουμε τα κεφάλια, μας περιμένει αρκετή δουλειά, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε.

Επόμενη ημέρα: Δεν αλλάζει κάτι για εμάς. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες, για να δημιουργήσουμε μια ομάδα με παρόν και μέλλον. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται ηρεμία, σταθερότητα κα κυρίως ψύχραιμες προσεγγίσεις, τόσο στα θετικά όσο και στα αρνητικά αποτελέσματα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να ξεκινήσει να κτίζει και όχι να ξεκινά από το μηδέν κάθε καλοκαίρι. Σε αυτήν την προσπάθεια, θα κρατάμε και θα ενισχύουμε τα θετικά, θα βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας. Παράλληλα όμως, στοχεύουμε ψηλά, και δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε άλλο πέρα από τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Αυτός, εξάλλου, είναι και ο τρόπος για να διαμορφώσουμε στην ομάδα τον χαρακτήρα που επιβάλλεται να έχει.

Παιχνίδι με την Ανόρθωση: Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία γι’ αυτό το παιχνίδι. Στόχος είναι να κερδίσουμε. Η Ανόρθωση δείχνει να είναι μια ομάδα που δουλεύει πολύ στο γήπεδο, δύσκολα δέχεται γκολ και είναι αήττητη μέχρι στιγμής. Ωστόσο και εμείς έχουμε τις δικές μας αρετές. Ειδικά μέσα στην έδρα μας, με τον κόσμο στο πλευρό μας, νιώθουμε πολύ δυνατοί. Είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι, αναμένεται ότι οι λεπτομέρειες θα παίξουν το δικό τους ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Είναι από τα παιχνίδια που χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένος καθ’ όλη τη διάρκειά του και να έχεις την ουσία. Ευχόμαστε να γίνει ένα καλό παιχνίδι, από κάθε άποψη, διαφήμιση για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη. Πιστεύουμε στη νίκη και θα δουλέψουμε αυτές τις μέρες ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να την πάρουμε.

Για τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ένα μεγάλο ευχαριστώ και για την χθεσινή εντυπωσιακή του παρουσία, είναι πραγματικά πολύ λίγο. Όπως είπε και ο προπονητής μας, η βοήθεια που έδωσαν στην ομάδα ήταν ανεκτίμητη. Προκάλεσε μεγαλύτερη ικανοποίηση και από τη νίκη, το γεγονός ότι έφυγε χαρούμενος ο κόσμος μας από το γήπεδο. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το ερχόμενο Σάββατο, στο ΓΣΠ. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουμε μεγάλη προσέλευση. Η προπώληση έχει ξεκινήσει. Εισιτήρια θα υπάρχουν και στο γήπεδο, την ημέρα του αγώνα, από τις 16:30.

Τραυματίες: Εκτός από το παιχνίδι με την Ανόρθωση θα παραμείνουν οι Παναγή και Εκίθα που είναι τραυματίες. Θα αξιολογηθεί η κατάσταση των Μαδούρο και Γουίλιαμ, που αποχώρησαν χθες με πρόβλημα τραυματισμού.

Για το ταξίδι του προέδρου στην Κίνα: Μια εταιρία από την Κίνα, που δραστηριοποιείται στον χώρο του ποδοσφαίρου, επέδειξε ενδιαφέρον για να συνεργαστεί με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Εκπρόσωποι της εταιρίας ήρθαν δύο φορές στην Κύπρο και συζήτησαν με τον Σύλλογο το ενδεχόμενο και το επίπεδο συνεργασίας. Η τρίτη συνάντηση γίνεται στην Κίνα, μετά από σχετική πρόσκληση που δέχτηκε η ομάδα μας. Συζητάμε για συνεργασία σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, ωστόσο για την ώρα καλύτερα να μην πούμε περισσότερα. Επαναλαμβάνουμε, ότι συζητάμε το ενδεχόμενο συνεργασίας, δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε συμφωνία.

Για τον ορισμό Ξενοφώντος: Δυστυχώς, γίνονται πράγματα που πλήττουν την εικόνα και την αξιοπιστία του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Πράγματα που ριζώνουν περισσότερο τη δυσπιστία και την προκατάληψη. Και δεν ξέρω εάν με αυτή την τοποθέτηση διαφωνεί οποιοσδήποτε. Όταν δεν υπάρχει πραγματική τιμωρία, πώς θα υπάρξει βελτίωση και πώς θα παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι; Πώς θα νιώσουν οι ομάδες και οι φίλαθλοι ότι υπάρχει δικαιοσύνη; Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει τιμωρηθεί πολύ αυστηρά για όσα ακολούθησαν της απόφασης του βοηθού. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να ισχυριστεί ότι οι δύο πλευρές, δηλαδή η ΟΜΟΝΟΙΑ και ο διαιτητής, τιμωρήθηκαν στον ίδιο βαθμό; Επίσης, ποιου ευθύνη αποτελεί αυτή η απόφαση; Ναι, διαβάσαμε αρκετά επικριτικά δημοσιεύματα για τον ορισμό Ξενοφώντος. Και αυτό είναι θετικό. Όμως, αυτή η κριτική προς τα πού στρέφεται; Και διερωτόμαστε: Πώς θα βελτιωθούμε όταν δεν αναζητούνται οι ευθύνες από αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις;