Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο προγραμματισμός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ/ΑΡΑΡΑΤ, ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2017-18, με τον στόχο που έχει τεθεί να είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας που θα διεκδικήσει τους τίτλους.

Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας παραμένει ο Κώστας Πολυβίου, ο οποίος θα έχει ως βοηθό προπονητή τον Παναγιώτη  Παρασκευά, ενώ προπονητής τερματοφυλάκων θα είναι ο Σίλβιο Μούλερ. Στην τεχνική ηγεσία των ομάδων U19 και U17 συνεχίζει ο Τάσος Ιωάννου.

Όσο αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, συνεχίζουν και τη νέα αγωνιστική περίοδο όλοι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, με εξαίρεση τους Παναγιώτη Σκαρπάρη και Νεόφυτο Λακούφη, που αποχώρησαν. Διατηρούνται στο ρόστερ, επίσης και οι δύο ξένοι της ομάδας, Σέζαρ Περέιρα και Βίκτορ Γκράβτσοφ.

Η προσπάθεια, πλέον, επικεντρώνεται στην απόκτηση και τρίτου, ποιοτικού, ξένου, που θα συμβάλει στην ποιοτική ενίσχυση της ομάδας. Ακόμη, επαφές γίνονται και με κάποιους Κύπριους ποδοσφαιριστές, για να ενταχθούν στο ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ/ΑΡΑΡΑΤ.

Η προετοιμασία της ομάδας για τη νέα σεζόν ξεκινά στις 22 Αυγούστου, ενώ το νέο πρωτάθλημα αναμένεται ότι θα ξεκινήσει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα έχει την ίδια μορφή διεξαγωγής με το προηγούμενο.