Η νίκη δεν ήταν αρκετή για την πετοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ, η οποία παρά την νίκη με 3-2 επί της Ελβετικής Amriswil, αποκλείστηκε καθώς οι Ελβετοί πήραν τα δύο σετ που χρειάζονταν για να πάρουν την πρόκριση.

Το γεγονός πως η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου να αγωνίζεται στην δεύτερη τη τάξη Ευρωπαϊκή διοργάνωση αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον Σύλλογο και γενικότερα για την Κυπριακή πετόσφαιρα.

Ο προπονητής της ομάδας μας Γιάννης Καλμαζίδης ξεκίνησε τον αγώνα με τους: Μπάγκρεϊ, Σιντιμπέ, Φέλιξ, Γκουσμάν, Σ.Πετρακίδη(c), Αλεξίου και Παπαχριστοδούλου(λίμπερο).

Στο πρώτο σετ, το οποίο η ομάδα μας κέρδισε με 25-22, οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή με τη διαφορά να κυμαίνετε καθ’ όλη τη διάρκεια μεταξύ 3-4 πόντων.

Στο δεύτερο σετ αν και η ομάδα μας βρέθηκε σε κάποια στιγμή πίσω με τέσσερεις πόντους, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και βρέθηκε μπροστά με 23-22. Κάπου εκεί φάνηκε να μένει από δυνάμεις με τους φιλοξενούμενους τελικά να παίρνουν το σετ με 24-26.

Το γεγονός πως η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιζε με την πλάτη στο τοίχο μετά την απώλεια του προηγούμενου σετ εν τέλει αντέδρασε κερδίζοντας εύκολα το τρίτο σετ με 25-17 κάνοντας παράλληλα το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν την πρόκριση στο τέταρτο σετ κάτι που πέτυχαν αφού το πήραν σχετικά εύκολα με 15-25.

Το πέμπτο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού η πρόκριση είχε ήδη κριθεί, παρόλα αυτά η ομάδα μας το κέρδισε με 17-15 και πήρε την τιμητική νίκη με 3-2 σετ.

Η «πράσινοι» στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Ακολουθεί διακοπή για τα Χριστούγεννα και ο επόμενος αγώνας πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος για τις 8/1 απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, εντός έδρας.