Ιστορική πρόκριση πανηγυρίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ, τόσο για την Κυπριακή Πετόσφαιρα όσο και για τον ίδιο τον Σύλλογο, καθώς μετά το αποψινό 2-3 σετ απέναντι στην Jedinstvo, μέσα στο Μαυροβούνιο, πέρασε στον 3ο γύρο του CEV Champions League.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Κυπριακή ομάδα σημειώνει ένα τέτοιο επίτευγμα και επίσης πρώτη φορά που ομάδα από την Κύπρο πετυχαίνει εκτός έδρας νίκη, σε αυτό το επίπεδο.

Οι “πράσινοι” είχαν επικρατήσει και στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα, με σκορ 3-0 και έτσι πέρασαν στην επόμενη φάση, εκεί όπου περιμένει η Πολωνική, Jastrzębski Węgiel. Ο πρώτος αγώνας του 3ου γύρου θα διεξαχθεί στην Κύπρο, στις 8 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός στην Πολωνία, στις 12 Νοεμβρίου.

Σημειώνουμε πως μετά τον 3ο γύρο ακολουθεί ο 4ος γύρος, δηλαδή η φάση των Ομίλων (πέντε όμιλοι των τεσσάρων ομάδων). Έπειτα είναι προγραμματισμένη η φάση των play-off και στη συνέχεια το final-four.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε πολύ δυνατά στον αποψινό αγώνα και κατάφερε να κερδίσει το πρώτο σετ, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με σκορ 24-26. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για την ανατροπή και κατόρθωσαν σχετικά εύκολα να ισοφαρίσουν τα σετ, με σκορ 25-14. Ωστόσο, οι “πράσινοι” με τρομερή αποφασιστικότητα κέρδισαν το καθοριστικό τρίτο σετ με σκορ 18-25, έκαναν το 1-2 και έγραψαν άλλη μια “χρυσή” σελίδα στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο υπόλοιπος αγώνας ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-2 στέλλοντας το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ, εκεί όπου η ομάδα μας επικράτησε, φτάνοντας στη νίκη με 2-3.