Ο στόχος επιτεύχθηκε στον πρώτο αγώνα απέναντι στην Jedinstvo, αφού η νίκη με 3-0 σετ δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ όσο αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Από την επόμενη μέρα κιόλας η προσοχή όλων στρέφεται στον επαναληπτικό της ερχόμενης Κυριακής, στο Μαυροβούνιο (21:00 ώρα Κύπρου). Η ομάδα μας χρειάζεται να κερδίσει, τουλάχιστον, δύο σετ για να προκριθεί, καθώς αν ηττηθεί με 3-0 ή 3-1 σετ, τότε ο αγώνας θα οδηγηθεί στο «golden set», με την ομάδα που θα το κερδίσει να παίρνει και την πρόκριση. Ακόμα και αν η ΟΜΟΝΟΙΑ ηττηθεί με 3-2 προκρίνεται. Βέβαια κανένας στην ομάδα δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο ήττας και ζητούμενο είναι η δεύτερη νίκη για να σφραγιστεί η πρόκριση.

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου έκανε ο επικεφαλής του τμήματος, Φώτος Ιωάννου, οποίος ανέφερε: «Η χτεσινή νίκη ήταν πολύ σημαντική και μας χαροποίησε όλους ιδιαίτερα. Σίγουρα θα μας βοηθήσει πολύ για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Είναι μια ιστορική νίκη, καθώς πρώτη φορά Κυπριακή ομάδα κερδίζει αγώνα σε αυτή την διοργάνωση. Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα παιδιά».

Για την παρουσία του κόσμου επεσήμανε: «Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και τον ευχαριστούμε. Η παρουσία του ήταν πολύ σημαντική. Υπήρχε παλμός και θέρμη και αυτό μας βοήθησε να πάρουμε τη νίκη. Τον θέλουμε να συνεχίσει να είναι δίπλα μας και εμείς με την σειρά μας θα του δώσουμε κι άλλες χαρές».