Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρονου διεθνούς ακραίου αμυντικού, Μαμαντού Καντέ. O Καντέ κατάγεται από τη Γουινέα – Μπισσάου και είναι κάτοχος Πορτογαλικού διαβατηρίου.

Ο Μαμαντού Καντέ αγωνίστηκε το 2016 στην α΄ κατηγορία Πορτογαλίας, με τα χρώματα της Τοντέλα. Προηγουμένως έπαιξε σε Πορτιμονένσε (2014-2016 / β΄ Πορτογαλίας), Βιντεοτόν (2013-2014 / α΄ Ουγγαρίας), Άβες (2011-2013 / β΄ Πορτογαλίας) και Ντεζέμπρο (2008-2011 / γ΄ κατηγορία Πορτογαλίας). Αγωνίστηκε 14 φορές με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας, ενώ συμμετείχε στο πρόσφατο κύπελλο εθνών Αφρικής.

Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Μαμαντού Καντέ σημείωσε: 

“Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η συμφωνία μου με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι ένα σημαντικό βήμα για εμένα. Γνωρίζω αρκετά πράγματα για τη νέα μου ομάδα. Ξέρω πόσο μεγάλος Σύλλογος είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ και ότι ο κόσμος της είναι η μεγάλη της δύναμη. Γνωρίζω επίσης ότι είναι μια ομάδα που αγωνίζεται ανελλιπώς στην Ευρώπη και πως αυτό που έγινε φέτος, αποτελεί την εξαίρεση και, επίσης, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ήταν μια δύσκολη χρονιά φέτος για την ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως πλέον έχει ξεκινήσει μια νέα και φιλόδοξη προσπάθεια. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η ομάδα θα είναι δυνατή και θα πρωταγωνιστήσουμε”, ανέφερε ο ποδοσφαιριστής. 

Όσο αφορά τις πρώτες του εντυπώσεις από το νησί μας, ο Μαμαντού Καντέ επεσήμανε: “Για πρώτη φορά έρχομαι στην Κύπρο και οι εντυπώσεις που μου έχει δημιουργήσει είναι θετικές, τόσο ως χώρα, όσο και οι άνθρωποί της. Όλοι στην ομάδα από την πρώτη στιγμή με έκαναν να νιώσω άνετα”.

Κλείνοντας, ο διεθνής ποδοσφαιριστής σχολίασε τα κύρια αγωνιστικά χαρακτηριστικά του: “Είμαι λάτρης της σκληρής δουλειάς και της πειθαρχίας, οπότε είναι δεδομένο πως θα τα δώσω όλα για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είμαι μαχητικός και δυναμικός στο γήπεδο, ενώ μου αρέσει να επιτίθεμαι με την μπάλα”.