Κορυφαίος ποδοσφαιριστής για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο αναδείχθηκε ο Ρενάτο Μαργκάσα, κερδιζοντας το Έπαθλο Ήθους, Τέχνης και Αρετής, που διοργανώνει η εταιρεία CARLSBERG εδώ και 46 χρόνια.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας παρέλαβε σήμερα το βραβείο του, επιλέγοντας τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων, “Μοναδικά Χαμόγελα” για τη δωρεά του χρηματικού επάθλου των 1000 ευρώ, προσφορά της εταιρίας CARLSBERG.

“Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα. Μετά από εννέα χρόνια στην Κύπρο, είναι η πρώτη φορά που παίρνω ένα τέτοιο έπαθλο. Ευχαριστώ τους αθλητικούς συντάκτες που αναγνώρισαν την απόδοσή μου και μου έδωσαν αυτήν την τιμητική ψήφο. Ευχαριστώ, επίσης, την εταιρία Carlsberg. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι στηρίζουμε τον Σύνδεσμο “Μοναδικά Χαμόγελα, που επιτελεί ένα αξιέπαινο έργο. Είναι υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε σε ενέργειες που έχουν φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα”, ανέφερε ο Ρενάτο Μαργκάσα.

Ο Σύνδεσμος “Μοναδικά Χαμόγελα” είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύνδεσμος, με επίσημη δράση από τις 21 Φεβρουαρίου 2014, με αριθμό μητρώου 4038.

Αποτελείται από μία ομάδα ατόμων με Σπάνιες Παθήσεις, γονείς, φίλους και επαγγελματίες του τομέα της υγείας, που μοιράστηκαν τις έντονες ανησυχίες τους για τις τεράστιες ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με σπάνιες παθήσεις. Ανάγκες όπως, την έγκαιρη διάγνωση, την εξειδίκευση, την σφαιρική αντιμετώπιση από μία ομάδα επαγγελματιών υγείας, στήριξη και πληροφόρηση.

Απώτερος στόχος του Συνδέσμου είναι η ενίσχυση των κέντρων που ήδη υπάρχουν στον τόπο μας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα Εξειδικευμένο Κέντρο για τις Σπάνιες παθήσεις.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συνδέσμου, Κάτια Κυριάκου, επεσήμανε: “Ευχαριστούμε θερμά τον Ρενάτο Μαργκάσα και την εταιρία CARSLBERG. Ως Σύνδεσμος επικεντρωνόμαστε στην ψυχοκοινωνική στήριξη των ατόμων, αλλά και των γονέων και συγγενών. Πέραν των άλλων ενεργειών του Συνδέσμου, αρχίζουμε, τώρα και πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης, που αφορά τόσο τα παιδιά, όσο και τους γονείς τους. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα εξειδικευμένο κέντρο στην Κύπρο για σπάνιες παθήσεις. Ξεκινήσαμε ήδη την προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Στοιχεία Επικοινωνίας με “Μοναδικά Χαμόγελα”: 22318404 και 99219079, [email protected]

Ιστοσελίδα: www.monadikaxamogela.com
Facebook: @monadikaxamogela

Ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της εταιρίας, CARLSBEG, Αντρέας Σμιρίλλης, επεσήμανε: “Συγχαρητήρια στον Ρενάτο Μαργκάσα για την επιτυχία του και καλή συνέχεια στην καριέρα του, στην ομάδα του και στην Εθνική Κύπρου. Ταυτόχρονα με την βράβευση των κορυφαίων ποδοσφαιριστών, η Carlsberg συνεισφέρει το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ σε Φιλανθρωπικό Ίδρυμα και στην προκειμένη περίπτωση τα “Μοναδικά Χαμόγελα”, τον οποίο επέλεξε ο Ρενάτο Μαργκάσα, σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τον διαγωνισμό. Συγχαρητήρια επίσης στην Πρόεδρο του Συνδέσμου, Κάτια Κυριάκου, στην Διοικητική Λειτουργού του Συνδέσμου, Στάλω Κυριακίδου και σε όλο το ΔΣ, για το έργο που επιτελεί στον τομέα της φιλανθρωπίας”.