Συνέχεια στην ενότητα «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» με τον Κώστα Παναγιώτου:

Κατά γενική ομολογία, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Εντάχθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ το 1959, προερχόμενος από την Αγγλική, Λέιτον Όριεντ και για τα επόμενα 12 χρόνια ήταν αρχηγός της ομάδας μας, αλλά και της Εθνικής Κύπρου. Με το τριφύλλι στο στήθος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Αναδείχθηκε το 1967 και 1968, καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς και καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος. Κατέγραψε 244 συμμετοχές με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πέτυχε 15 γκολ.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, τον συνόδευε ο χαρακτηρισμός “ο ασυναγώνιστος”. Πέραν από άριστος και ανίκητος αμυντικός, συνέβαλλε και στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τη σεζόν 1960-61, σκόραρε 13 φορές στο πρωτάθλημα, ενώ οι εκάστοτε προπονητές του, τον προωθούσαν στην επίθεση όταν υπήρχε ανάγκη για γκολ. Επίσης, ξεχώριζε για τον εξαίρετο χαρακτήρα του. Ενδεικτικό αυτού, αποτελεί το γεγονός πως σε ελάχιστες περιπτώσεις δέχθηκε παρατηρήσεις από τους διαιτητές.

Το σχόλιο του αείμνηστου προπονητή της εθνικής Δυτικής Γερμανίας, Χέλμουντ Σεν, για τον Κώστα Παναγιώτου, έμεινε στην ιστορία: “Αν είχα τον Κώστα στην πατρίδα μου, θα τον χρησιμοποιούσα στην εθνική ομάδα”.