Μετά τον Ανδρέα Κανάρη, η ενότητα «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» συνεχίζεται με άλλη μια ιστορική μορφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τον Κώστα Λυμπουρή.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΥΜΠΟΥΡΗΣ

Ο γεννηθείς στη Λεύκα στις 30 Μαρτίου 1923, Κώστας Λυμπουρής, υπήρξε εκ των ιδρυτών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και μία από τις κορυφαίες μορφές στην ιστορία του συλλόγου.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν από τον ΑΠΟΕΛ το 1948, καθώς αρνήθηκε να συμμορφωθεί ιδεολογικά με τις απαιτήσεις των εθνικόφρονων αθλητικών παραγόντων της εποχής. Ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ από το 1948 μέχρι το 1959, καταγράφοντας 132 συμμετοχές και 73 τέρματα, ενώ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα ΚΕΠΟ και πέντε κύπελλα ΚΕΠΟ.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Κώστας Λυμπουρής υπηρέτησε πιστά την ΟΜΟΝΟΙΑ από διάφορα πόστα. Ως μέλος της εφορείας ποδοσφαίρου, ως Γραμματέας του σωματείου και ως πρόεδρος του σωματείου. Ως ποδοσφαιριστής και μέλος της διοίκησης πανηγύρισε 14 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα και 3 ασπίδες.

Το όνομά του δεσπόζει σε περίοπτη θέση στο πάνθεον των «ιερών τεράτων» της ιστορικής μας ομάδας. Πρόκειται για έναν από τους θεμελιωτές και στυλοβάτες της ομάδας με ανεκτίμητη προσφορά. Έναν από τους ανθρώπους που συνέδεσαν τη ζωή τους με τη δημιουργία και την ανάπτυξη του λαοφιλέστερου σωματείου της Κύπρου.