Η ΟΜΟΝΟΙΑ απέστειλε την ακόλουθη ανοικτή επιστολή προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, με θέμα τη διάθεση εισιτηρίων στους εναπομείναντες αγώνες πρωταθλήματος.

 

01 Μαρτίου 2018, Λευκωσία

Προς: Εκτελεστική Επιτροπή ΚΟΠ

Θέμα: Διάθεση εισιτηρίων

Αξιότιμοι κύριοι,

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι εκκρεμεί η απάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ, στο αίτημα για συνάντηση που υπέβαλαν στις 31.01.2018 οι έξι ομάδες του πρώτου γκρουπ του βαθμολογικού πίνακα, με θέμα συζήτησης την ταυτοποίηση και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ζητούμε όπως μας επιτραπεί η προπώληση εισιτηρίων, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι οι φίλαθλοι να υποβάλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΑΠΟΕΛ.

Δυστυχώς, με την εισαγωγή του μέτρου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της ταυτοποίησης, βλέπουμε τα γήπεδα να αδειάζουν. Σε παιγνίδια ντέρμπι, που παραδοσιακά προσέλκυαν το ενδιαφέρον χιλιάδων φιλάθλων, αυτό που ξεχωρίζει πλέον είναι τα κενά καθίσματα, αντί η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Είναι πρόδηλο ότι το μέτρο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου τιμωρεί τόσο τους φιλάθλους, όσο και τις ομάδες. Τους μεν φιλάθλους τους κρατά μακριά από το γήπεδο και την αγαπημένη τους ομάδα, οι δε ομάδες στερούνται της υποστήριξης των φιλάθλων τους, καταγράφοντας χιλιάδες ευρώ ζημιά από διαφυγόντα κέρδη από πωλήσεις εισιτηρίων, εισιτηρίων διαρκείας, προϊόντων, χορηγών κτλ. Οι άδειες κερκίδες σε καμία περίπτωση δεν τιμούν το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ υπογραμμίζει πως έχει ως προτεραιότητά της την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι έτοιμη να συμβάλει στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για να υπάρχει ασφάλεια και αθλητοπρέπεια στα γήπεδα, σε συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα των οπαδών της, αλλά και των υπόλοιπων Συλλόγων, όπως επίσης και των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων.

Παρακαλούμε όπως έχουμε την απάντησή σας το συντομότερο δυνατό, νοουμένου ότι το παιγνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Τζιωνής
Πρόεδρος