Παρά τις διάφορες δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα τμήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν  εξαιρετικές πορείες και να τιμήσουν την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, κρατώντας την σημαία μας ψηλά.

Πετόσφαιρα:

Το τμήμα πετόσφαιρας κάνοντας μια ξέφρενη πορεία, κατάφερε να κερδίσει όλους τους διαθέσιμους τίτλους και μάλιστα χωρίς να δεχθεί ούτε μια ήττα! Η ομάδα έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, κερδίζοντας τον περσινό πρωταθλητή και κύριο συνδιεκδικητή των τίτλων Παφιακό, κατακτώντας το Σούπερ Καπ.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με την συμμετοχή της ομάδας μας στο Final Four του κυπέλλου και την κατάκτηση του 2ου τίτλου στην χρονιά. Στα ημιτελικά η ομάδα μας απέκλεισε το ΑΠΟΕΛ και στον τελικό επιβλήθηκε ξανά του Παφιακού. Με τους δύο τίτλους στην κατοχή μας, η ομάδα συνέχισε το ίδιο δυναμικά και αποφασιστικά για να πετύχει και τον μεγάλο της στόχο, την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος της ιστορίας μας. Φυσικά τα κατάφερε αποδεικνύοντας ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η καλύτερη ομάδα στην Κυπριακή πετόσφαιρα τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά οι τίτλοι του τμήματος:

– 4 Πρωταθλήματα (2014-15. 2015-16, 2016-17, 2018-19)

– 6 Κύπελλα (1998-99, 2005-06, 2008-09, 2015-16, 2017-18, 2018-19)

– 5 Σούπερ Καπ (2014,2015,2016,2017,2018)

 

Γυναικεία Πετόσφαιρα:

Το νεοσύστατο τμήμα της γυναικείας πετόσφαιρας, συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στο Παγκύπριο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή χρονιά. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του τμήματος, τα κορίτσια κατάφεραν να τερματίσουν στην 3η θέση του πρωταθλήματος και εξασφάλισαν επίσης την συμμετοχή τους στο final four του κυπέλλου. Η πολύ καλή πορεία του τμήματος αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Φούτσαλ:

Το τμήμα φούτσαλ ολοκλήρωσε μια από τις πιο πετυχημένες χρονιές στην ιστορία του, κατακτώντας το treble.

Η χρονιά ξεκίνησε με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, ενός νεοσύστατου θεσμού στο φούτσαλ, που ξεκίνησε μόλις το 2015. Η ομάδα μας ως κυπελλούχος αντιμετώπισε τον «αιώνιο» αντίπαλο και κέρδισε με 5-0. Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά και η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε ότι θα παλέψει μέχρι το τέλος για να φτάσει στον μεγάλο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος μετά από 6 χρόνια.

Πριν όμως φτάσει η τεράστια επιτυχία της κατάκτησης  του πολυπόθητου πρωταθλήματος, μεσολάβησε ο τελικός Κυπέλλου και πάλι με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα μας με μεγάλη ανατροπή κέρδισε το τρόπαιο με σκορ 6-4.

Στους τελικούς πρωταθλήματος  η ομάδα μας παρουσιάστηκε παθιασμένη με μοναδικό στόχο να επιστρέψει στον θρόνο της. Στον 1ο τελικό έσπασε το πλεονέκτημα έδρας  του ΑΠΟΕΛ νικώντας το στο «Λευκόθεο». Από εκεί και πέρα το μόνο που έπρεπε να γίνει ήταν η ομάδα να υπερασπιστεί την έδρα της και να πετύχει 2 ακόμα νίκες, όπως και έγινε. Με συνολικό σκορ 3-1 η ΟΜΟΝΟΙΑ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κύπρου.

Συνολικά οι τίτλοι του τμήματος:

– 5 Πρωταθλήματα (2008-09, 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2018-19)

– 5 Κύπελλα (2010-11, 2011-12, 2012-13, 2017-18, 2018-19)

– 1 Σούπερ Καπ (2018)

 

Καλαθόσφαιρα:

Το καλαθοσφαιρικό μας τμήμα επέστρεψε φέτος στα σαλόνια της Α’ κατηγορίας μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. Οι βασικοί στόχοι που έθεσαν οι άνθρωποι της ομάδας, ήταν να φτιαχτεί μια ανταγωνιστική ομάδα που θα παλεύει και θα διεκδικεί την νίκη σε κάθε παιχνίδι, καθώς επίσης και η συμμετοχή Κυπρίων καλαθοσφαιριστών στους αγώνες.

Όπως φάνηκε με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, οι στόχοι που τέθηκαν εκπληρώθηκαν και με το παραπάνω. Η ΟΜΟΝΟΙΑ με έναν προϋπολογισμό πολύ χαμηλότερο από τις πλείστες ομάδες του πρωταθλήματος, τερμάτισε 6η, αλλά για 1 μόλις νίκη έχασε την είσοδο της στα play offs του πρωταθλήματος και έφτασε μέχρι το final four του κυπέλλου.

Κατά την φετινή περίοδο η ομάδα μας πέτυχε επίσης αρκετές ιστορικές νίκες, όπως για παράδειγμα η εκτός έδρας επικράτηση απέναντι στον μετέπειτα νταμπλούχο Κεραυνό Στροβόλου, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το αποκορύφωμα όμως ήταν οι 3 νίκες απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, μια παραδοσιακή ομάδα στην καλαθόσφαιρα με προϋπολογισμό πολύ μεγαλύτερο από τον δικό μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε 2 φορές το ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα (εντός και εκτός), ενώ το απέκλεισε και από τον θεσμό του κύπελλου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που έγινε κάτι τέτοιο.

Η πολύ θετική παρουσία ταλαντούχων Κύπριων καλαθοσφαιριστών, επιτρέπει στο τμήμα να αισιοδοξεί για το μέλλον.

Γυναικείο Ποδόσφαιρο:

Η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Σωματείου μας, πραγματοποίησε και αυτή μια από τις καλύτερες χρονιές στην σύντομη ιστορία της, βασιζόμενη μόνο σε Κύπριες ποδοσφαιρίστριες, σε αντίθεση με πολλές άλλες ομάδες που πρωταγωνιστούν στο άθλημα.

Οι κοπέλες μας κατάφεραν να τερματίσουν στην τετράδα για τον όμιλο του τίτλου και να τερματίσουν τελικά στην 4η θέση. Η πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα όμως δεν ήταν αρκετή για τα κορίτσια που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις στον θεσμό του Κυπέλλου και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και τον τελικό για 1η φορά στην ιστορία του τμήματος.

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίζονται πολύ καλές ποδοσφαιρίστριες και έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους για να γίνουν ακόμα καλύτερες με σκληρή δουλεία.

 

Ποδηλασία:

To τμήμα ποδηλασίας της ομάδας μας διαχρονικά αναδεικνύει σπουδαίους και ταλαντούχους αθλητές μέσα από τις ακαδημίες του. Το τμήμα πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο και είναι παραδοσιακά από τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.

Οι αθλητές του τμήματος ποδηλασίας του Σωματείου μας δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους καθώς η αγωνιστική περίοδος διαφέρει από τα υπόλοιπα αθλήματα. Μέχρι τώρα όμως η χρονιά έχει ήδη φέρει σημαντικές επιτυχίες στην ομάδα μας.

Πολλοί αθλητές μας ανακηρύχθηκαν ήδη πρωταθλητές στις κατηγορίες τους, ενώ η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα αντοχής. Αρκετοί αθλητές μας συμμετέχουν επίσης και σε αγώνες στο εξωτερικό εκπροσωπώντας επάξια την Κύπρο μας.

Δρομείς και Πεζοπόροι:

Τέλος, το τμήμα Δρομέων και Πεζοπόρων του Συλλόγου μας, αποτελείται από εξαιρετικούς αθλητές και όσο περνά ο καιρός γίνεται ακόμα πιο μεγάλο.

Τα μέλη της ομάδας μας συμμετέχουν σε διάφορους αγώνες που γίνονται τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Πολλές εκδηλώσεις στις οποίες λαμβάνουν μέρος οι αθλητές μας, είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα κάτι που τιμά ιδιαίτερα  την ΟΜΟΝΟΙΑ και ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία και την ιστορία του Σωματείου μας.

Συνοψίζοντας, η χρονιά 2018-19 ήταν επιτυχημένη για τα αθλητικά τμήματα του Συλλογου μας και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, για να πανηγυρίσουμε ακόμα περισσότερες επιτυχίες!