Πιστή στο ραντεβού της με την ιστορία ήταν η ομάδα πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η οποία μετά από ένα συναρπαστικό τελικό, διαφήμιση της Κυπριακής Πετόσφαιρας, κέρδισε με 3-2 σετ τη Νέα Σαλαμίνα και πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, ασπίδα). 

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ιστορικής επιτυχίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Επιτροπή Πετόσφαιρας, Τεχνική Ηγεσία, Πετοσφαιριστές, Προσωπικό και Κόσμος, ενώ κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή του τροπαίου. 

Την αποφασιστικότητά της για να κατακτήσει το τρόπαιο επιβεβαίωσε στο πρώτο σετ η ομάδα μας, καθώς από το ξεκίνημα πήρε κεφάλι στο σκορ, έλεγξε την πίεση της Νέας Σαλαμίνας και όσο ο χρόνος περνούσε διεύρυνε τη μεταξύ τους διαφορά, φτάνοντας σχετικά άνετα στο 1-0 με 25-16. 

Πιο δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο σετ η Νέα Σαλαμίνα και με χαρακτηριστική ευστοχία έφτιαξε την πρώτη διαφορά στο σκορ, την οποία κατάφερνε να συντηρεί σε απόσταση ασφαλείας, σταματώντας όσες προσπάθειες κατέβαλε η ομάδα μας για να πλησιάσει, φτάνοντας στο 1-1 με 17-25. 

Κοντά στο σκορ ήταν στο ξεκίνημα του τρίτου σετ οι δύο ομάδες, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να δημιουργεί την πρώτη διαφορά (+4) και τη Νέα Σαλαμίνα να αντιδρά φέρνοντας το παιχνίδι αρχικά στην ίδια ευθεία (18-18) και ακολούθως στα μέτρα της (19-22). Οι τελευταίοι πόντοι ήταν δραματικοί, καθώς οι “πράσινοι” μείωσαν (22-23), όμως οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν και έφτασαν στο 1-2 με 22-25. 

Με ξέφρενο ρυθμό ξεκίνησε το τέταρτο σετ η ΟΜΟΝΟΙΑ και πολύ νωρίς πήρε σοβαρό προβάδισμα (8-1), με τη Νέα Σαλαμίνα να αντιδρά μειώνοντας τη διαφορά (11-9) και ακολούθως τις δύο ομάδες να συνεχίζουν σε κοντινές αποστάσεις (14-12). Οι “πράσινοι” με καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα ξέφυγαν στο +7 (21-14) και ισοφάρισαν σε 2-2 με 25-21. 

Αποφασισμένη και με χαρακτήρα πρωταθλήτριας μπήκε στο τάι – μπρέικ η ΟΜΟΝΟΙΑ, η οποία με την αύρα του κόσμου της που έδινε παράσταση στην κερκίδα, σε συνδυασμό με την υψηλή της ποιότητα, “έκτισε” την πρώτη διαφορά (6-2), την οποία με την εμπειρία της συντηρούσε (10-4), φτάνοντας  στο 3-2 με 15-9.