Ντέρμπι κορυφής υψηλής σημασίας περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πετόσφαιρας ανάμεσα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στον Παφιακό, το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017, στο στάδιο “Ελευθερία” και θα ξεκινήσει στις 20:00. 

Οι “πράσινοι” θέλουν να αγωνιστούν με τον κόσμο στο πλευρό τους, ο οποίος θα τους δώσει την επιπλέον ώθηση για να κερδίσουν τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και να μειώσουν τη διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα. Ωστόσο, το παιχνίδι είναι εξαιρετικά κρίσιμο λόγω της μορφής διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Στις αναμετρήσεις της φάσης των play-off, η κάθε ομάδα θα πρέπει να συμπληρώσει τέσσερις νίκες για να περνά στον επόμενο γύρο, ενώ οι νίκες της κανονικής περιόδου μεταφέρονται στην φάση των play-off. 

Η ομάδα μας είχε χάσει στην Πάφο από τον Παφιακό, στον πρώτο γύρο, συνεπώς με νίκη την Κυριακή ισοφαρίζει σε 1-1 τις νίκες, κάτι που ενδεχομένως θα παίξει σημαντικό ρόλο στην φάση των play-off, εάν οι δύο ομάδες δώσουν μεταξύ τους αγώνα. Αυτός είναι και ο καλύτερος λόγος για να γεμίσει το “Ελευθερία” ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. 

Με υποσχετική στην Ανόρθωση παραχωρήθηκε ο Δημήτρης Αποστόλου.