Η ΟΜΟΝΟΙΑ, πιστή στα ιδεώδη και τα ιδανικά της, συμμετείχε την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, στο τουρνουά ποδοσφαίρου «Βάλε Γκολ στο Ρατσισμό», το οποίο διοργάνωσε η ΚΙΣΑ, σε συνεργασία με το G C School of Careers, στο πλαίσιο της εκστρατείας του FARE Νetwork, στέλνοντας ηχηρό αντιρατσιστικό μήνυμα, όπως και μήνυμα σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Στο τουρνουά συμμετείχαν περισσότερα από 150 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων παιδιών προσφύγων και μεταναστών, καθώς και έφηβοι και ενήλικες πρόσφυγες/μετανάστες. Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εβδομάδων δράσης ”football People”, παράλληλα με εκατοντάδες άλλες δραστηριότητες κατά του ρατσισμού ανά την Ευρώπη.

Την ΟΜΟΝΟΙΑ εκπροσώπησαν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ράινερ Ράουφμαν, όπως και οι ποδοσφαιριστές Κωνσταντίνος Παναγή, Μπλάτι Τουρέ, Μπρούνο Νασιμέντο και Αμίρ Αγκάγιεφ, οι οποίοι συμμετείχαν στο τουρνουά. Επίσης, στο τουρνουά αγωνίστηκε και ομάδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί για την ΚΙΣΑ την αρχή μιας πιο ενεργούς εμπλοκής της οργάνωσης στην προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο. Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και άλλα παρόμοια ιδεολογήματα, δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό.

Για αυτό και η ΚΙΣΑ, σε συνεργασία με το Fare Network, αλλά και άλλους οργανισμούς και συλλόγους όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ, που μοιράζονται τα αντιρατσιστικά ιδεώδη, θα συνεχίσουν την προσπάθεια δημιουργίας εκείνων των συνθηκών όπου θα μετατρέψουν ολοκληρωτικά τον αθλητισμό σε μέσο προώθησης της κουλτούρας του σεβασμού της διαφορετικότητας και μίας ανοικτής διαπολιτισμικής κοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ