Επικοινωνούμε με τον κόσμο της Ομόνοιας για να τον ενημερώσουμε για τα σημερινά δεδομένα της Καλαθοσφαιρικής μας ομάδας και τις ενέργειες που έχουμε προβεί τις τελευταίες μέρες.

Στις 4 Ιανουαρίου 2021 δυστυχώς, μετά από έλεγχο (Covid-19 test), 8 μέλη της Καλαθοσφαιρικής μας ομάδας είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό και ακόμα 2 στις 7 Ιανουαρίου 2021. Από το σύνολο των 10 θετικών ατόμων στον ιό Covid-19, οι 8 ήταν Καλαθοσφαιριστές.

Οι 8 καλαθοσφαιριστές, αποδεσμευτήκαν από την υποχρεωτική 14ρων ημερών καραντίνα/αυτοπεριορισμό τους στις 18 και σήμερα 21 Ιανουαρίου 2021 αντίστοιχα.

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό των αγώνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Κ.Ο.Κ.), οι αθλητές μας καλούνταν να αγωνιστούν στις 21, 24, 27 και 29 Ιανουαρίου για τους αναβληθέντες αγώνες της ομάδας μας. Εν συνεχεία και ανάλογα με την τελική κατάταξη της ομάδας μας, οι καλαθοσφαιριστές μας θα αγωνιστούν τουλάχιστον, στις 31 Ιανουαρίου και 3 και 6 Φεβρουαρίου. Δηλαδή μέσα σε 17 μόλις μέρες οι καλαθοσφαιριστές μας (8 από τους 10 νόσησαν από τον ιό με οτιδήποτε συνεπάγεται αυτό), καλούνται να αγωνιστούν σε 7 αγώνες (δηλαδή κάθε 2,4 μέρες). Με βάση το προγραμματισμό της Κ.Ο.Κ., δεν τους δίνεται καθόλου χρόνος σταδιακής επανένταξης στις προπονήσεις και στους αγώνες μετά την προαναφερθείσα καραντίνα.

Για εμάς η υγεία των αθλητών μας είναι ότι πιο σημαντικό και πάνω από οποιοδήποτε αγώνα και αποτέλεσμα αυτού. Με επιστολή μας ημερομηνίας 18 Ιανουαρίου 2021, ζητήσαμε από την Κ.Ο.Κ., όπως ο πρώτος αγώνας της ομάδας μας, διεξαχθεί το λιγότερο μία εβδομάδα μετά την αποδέσμευση των καλαθοσφαιριστών μας από την υποχρεωτική καραντίνα/αυτοπεριορισμό τους. Δηλαδή, ζητήσαμε ο πρώτος αγώνας να διεξαχθεί στις 25 Ιανουαρίου (4 μόνο μέρες, μετά την ημερομηνία που έχει οριστεί), ούτως ώστε να μπορέσουν οι αθλητές μας να έχουν μια έστω μικρή, όμως πολύ σημαντική για την υγεία τους, περίοδο επανένταξης στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Με μεγάλη μας απογοήτευση, η απάντηση της Κ.Ο.Κ., ήταν αρνητική, για λόγους που κατανοούμε, όμως δεν αποδεχόμαστε, καθώς η υγεία των αθλητών της οποιασδήποτε ομάδας, θα έπρεπε να μπαίνει πάνω από οποιοδήποτε άλλο λόγο. Να αναφέρουμε ότι ο πρώτος αγώνας μετακινήθηκε από τις 21 Ιανουαρίου στις 22 και ο δεύτερος από τις 24 Ιανουαρίου στις 25 και όπως εκ των υστέρων αντιληφθήκαμε, το γήπεδο που θα διεξαγόταν ο πρώτος αγώνας, σήμερα 21 Ιανουαρίου, ούτως ή άλλως, δεν ήταν διαθέσιμο.

Όσον αφορά τους επόμενους αγώνες μας και το κατά πόσο η ομάδα μας θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, οφείλουμε να πούμε ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Για εμάς ο σεβασμός προς τους αντιπάλους και το ίδιο το άθλημα είναι δεδομένος. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών μας.

Ως εκ τούτου, η τελική απόφαση αναφορικά για τον αυριανό αγώνα (και πιθανώς για τους υπόλοιπους αγώνες), θα παρθεί την τελευταία στιγμή, μετά την τελευταία προπόνηση της ομάδας μας και κατόπιν συνεννόησης με τους ίδιους τους καλαθοσφαιριστές μας, καθώς για εμάς η υγεία τους αποτελεί πρώτο μας μέλημα.

Καλαθοσφαιρικό Τμήμα
Α. Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας